GLASBEWERKINGEN

GLASBEWERKINGEN

Om glazen onderdelen te maken wordt bij Contour een groot aantal glasbewerkingen in eigen beheer toegepast en gecombineerd.

 

Glas buigen

Glas vervormt hierbij in één richting vergelijkbaar met de manier waarop een vel papier gebogen kan worden. Als een eenvoudige bocht, een haakse omzetting maar dit kan ook een meer complexe buiging zijn. Het glas wordt in een oven geplaats op een voorgevormde mal. Na een gecontroleerde verhitting naar ca 600°C wordt het glas zacht en begint het langzaam te vervormen tot het de vorm van de mal heeft overgenomen. Als het glas de gewenste diepte bereik heeft wordt het glas in meerdere uren afgekoeld tot kamertemperatuur.

 

Enkere toepassings voorbeelden: verlichting, meubels, horeca vitrines, machine-afschermglazen en displays.

 

Doorzakken van glas

Glas vervorming in drie dimensies: 3D. Om het glas bij het doorzakken in 3 richting te kunnen vervormen moet het naar een veel hogere temperatuur opgestookt worden dan bij het buigen. Het glas zakt vervolgens door de zwaartekracht en zo ontstaat altijd een heldere en natuurlijke bolling.

 

Toepassingen: verlichting, meubels, voertuig koplampen van (in combinatie van harden)

 

Buigen en harden van glas / gebogen veiligheidsglas

Door te harden wordt het glas 5x sterker. Bovendien is het geharde glas beter bestand tegen hoge temperaturen. Als het glas toch kapot gaat, dan breekt het in kleine onscherpe stukjes waardoor het tevens veiliger in gebruik is.

Toepassingen: buitenverlichting, horeca, voertuig koplampen en schuiframen, machine afscherming.

Afmeting: tot ca 80x40cm

In veel gevallen kunnen wij ook kleine maten vlakglas harden. Afmetingen kleiner dan 30x30cm is goed te verwerken in onze hardingsoven.

 

Smelten en fusen van glas

Het smelten en fusen van glas gebeurt boven de 800°C. Het glas is zo heet dat het glas het alle details van de ondergrond overneemt, waarmee speciale structuren gecreëerd kunnen worden. Bij het fusen smelten meerdere glasplaten samen. Door het toepassen van meerdere kleuren kan zeer artistiek werk gemaakt worden.

 

Toepassing: kustwerken, verlichting, interieur accessoires, relatiegeschenken.

Zeefdruk en spuiten van glas

Randen, teksten en afbeeldingen kunnen door ons op glas gedrukt worden. Met onze zeefdruk techniek kunnen afbeeldingen in meerdere kleuren gedrukt worden. Maar ook bedrijfslogo’s of eenvoudige randbedrukking zijn mogelijk. Foto’s door middel van grove rastering geeft een mooi en speciaal effect.

We gebruiken keramische verf die op hoge temperatuur met het glas samensmelt. Hierdoor hecht de verf extreem goed en kan het bedrukte glas ook buiten gebruikt worden.

 

Toepassing: verlichting, koplampen, relatiegeschenken met logo, bewegwijzering, cadeauartikelen.

Zandstralen

Zandstralen is eigenlijk het matteren van glas door het te bestralen met een grit van aluminium oxide. Er kan een egaal vlak gestraald worden, patronen, maar ook een diep ingestraalde tekst, een bedrijfslogo of zelfs als een afbeelding in meerdere tinten. Een beschermende coating voorkomt vlekken op het gezandstraalde door vieze vingers of ander vuil.

 

Toepassing: verlichting, grafmonumenten, spiegels, cadeauartikelen.

Snijden / slijpen  / boren  / zagen / lijmen

Deze glasbewerkingen worden toegepast op glasplaten, stafmateriaal en buizen. Op alle gebruikelijke soorten glas. Zie op deze site bij 'speciaal glas'. 

 

Waar nodig kunnen we collega's uit ons netwerk inschakelen voor bewerking die we niet doen, zoals waterstaal snijden, lamineren en cnc-modelslijpen.

Het glas wat wij gebogen hebben wordt bij voorbeeld door een collega gelamineerd. Zo  ontstaat gelaagd glas dat toegepast wordt in oldtimers, tractoren en andere voertuigen.

KUNNEN WE OOK U HELPEN MET HET MAKEN VAN BIJZONDER GLAS?

Contacteer ons geheel vrijblijvend

CONTACT

Contour-Glasbuigerij

Straat: Hazepad 8A-15

Postcode: 4825 AV

Stad: Breda

Land: Nederlands

Telefoon: 06-34112141

Website: contour-glas.nl

Email: info@contour-glas.nl

CONTOUR GLASBUIGERIJ

Glazen onderdelen produceren voor o.m. verlichtingsindustrie, machine- en apparatenbouw, interieur en andere gebruiksproducten. Op klantspecificatie en met behulp van een groot aantal glasbewerkingstechieken, dat is onze kern activiteit.