Gebogen glas

 

Contour is al vanaf 1992 een specialist in het buigen van glas. Simpele rechte 2D gevormde glasplaten, maar ook complexe vormen gebogen glas. Rond, sferisch 2D, 3D, of asymmetrisch doorgezakt; het buigen van glas in al deze vormen heeft voor ons geen geheimen meer. Wij specialiseren ons in kleine maten gebogen glas en glasproducten met een hoge kwaliteit en minimale toleranties.

Ons gebogen glas wordt geproduceerd in onderstaande maten.

 

dikte van 2 tot 19 mm

afmetingen tot ca 110x80 cm.

Wat is gebogen glas

Gebogen glas is gewoon glas (ook wel floatglas genaamd) dat in een speciale oven verhit is zodat het doorzakt en de gewenste vorm aanneemt.  Een vlakke glasplaat wordt in een oven geplaats op een mal. Na een rustige opwarming naar ca 600°C wordt het glas zacht en het glas buigt waarmee het gebogen glas de vorm van de onderliggende mal overneemt. Als het glas de gewenste diepte bereik heeft worden gebogen platen in meerdere uren afgekoeld naar kamertemperatuur tot een spanningsvrij eindproduct. Het glas heeft na het buigen nog steeds dezelfde eigenschappen, als hardheid, helderheid etc. als de oorspronkelijke vlakke glasplaat.

Het gebogen glas kan in verschillende vormen voorkomen: onder andere als enkel laags gebogen glas, gebogen gelaagd glas, gebogen isolatieglas, oftewel dubbelglas, koud gebogen glas, gebogen veiligheidsglas, oftewel gehard gebogen glas, etc. Wij produceren het gebogen glas vooral voor enkel laags gebogen glas en als gebogen veiligheidsglas. De overige soorten als dubbel glas en gebogen gelaagd glas kunnen we in samenwerking met onze partners wel voor u verzorgen.

Ons gebogen veiligheidsglas en gebogen glas wordt gebruikt en in verschillende productsoorten en toegepast in meerdere branches.

Gebogen glas voor verlichting (verlichting in glas)

Glazen producten worden op klantspecificatie gemaakt en zijn exclusief voorbehouden voor deze klant. Vaak wordt tijdens het ontwerpproces in de ontwerpfase overlegd over de technische mogelijkheden zodat het gebogen glas perfect past en een integraal onderdeel uitmaken van het armatuur. Het type glas dat gekozen wordt voor toepassing in het armatuur wordt in samenspraak met de ontwerper bepaald.

Gebogen glas in verlichting koppelt vrijheid van ontwerpen aan functionele en artistieke voorsprong. In veel armaturen heeft het gebogen glas een duidelijke functionele meerwaarde maar is het ook vaak de onmisbare eyecatcher. Vanwege de veiligheid wordt er vaak gehard glas toegepast.

Complexe vormen gebogen glas voor industrie

Onderdelen met een industriële toepassing worden in grotere series geproduceerd. Altijd op basis van uw technische specificaties. Ook hierbij zijn de toleranties van groot belang en we zijn er trots op dat we altijd óp of zelfs vóór de afgesproken leverdatum leveren.

De onderdelen die wij produceren kunnen bestaan uit gebogen glas, maar naast gebogen glas worden ook andere types glas door ons bewerkt. Zoals buisglas, kleine maten veiligheidsglas en gezandstraald glas. En nog vaker wordt gebogen glas gecombineerd met andere technieken als onder andere bedrukken, harden, gaten boren, slijpen of zandstralen.

 

Het glas dat wij produceren vindt zijn weg door heel  Europa. Van Estland tot Portugal vinden de specialistische producten van Contour hun weg.

gebogen glas woonaccessoires

Gebogen glas voor meubels en woonaccessoires

Glazen onderdelen voor meubels en woonaccessoires kunnen bestaan uit gebogen-, geslepen- of gehard glas of een combinatie van deze. Eventueel met delen gestraald, bedrukt of aan elkaar verlijmd.

 

glaskuntstwerk

Gebogen glas in glaskunstwerk en in glasmonument

Voor deze eenmalige glasobjecten worden vaak meerdere glastechnieken gecombineerd. Uiteraard wordt ook bij de kunstzinnige glasobjecten en bij de glasmonumenten zeer nauw overlegd met de klant over de vorm en uitvoering dan de producten. Vaak wordt gebogen glas gebruikt in een kunstwerk maar ook smeltglas, gestraald glas of gekleurd glas komt vaak voor.

Gebogen glas bestellen

Hoe kunt u het best bij ons glas bestellen? Het best is om ons een e-mail te sturen met daarin de toepassing van het product en de gewenste uitvoering van het glas. Op basis van tekening en aanvullende info kunnen we in goed overleg bepalen wat voor u de beste oplossing is.

Wij kunnen meerdere soorten speciaal glas voor u buigen.

.. naar speciaal glas .. 

 

Heb je meer specifieke eisen? We hebben ook veel ervaring met gebogen veiligheidsglas.

.. naar gebogen veiligheidsglas ..

 

 

 

KUNNEN WE OOK U HELPEN MET BIJZONDER GLAS?

Contacteer ons geheel vrijblijvend

CONTACT

Contour-Glasbuigerij

Hazepad 8A-15

4825 AV  Breda

Nederland

Tel. 06-34112141

info@contour-glas.nl

contour-glas.nl

CONTOUR GLASBUIGERIJ

Glazen onderdelen produceren voor onder meer verlichtingsindustrie, machine- en apparatenbouw, interieur en producenten van andere gebruiksproducten.

Op klantspecificatie en met behulp van een groot aantal glasbewerkingstechnieken.

Dat is onze kern activiteit.