SPECIAAL GLAS

SPECIAAL GLAS

Wij hebben geen standaard producten. Alle producten zijn maatwerk glazen onderdelen, ontwikkeld in samenwerking met klanten en op specificatie van de klant. Van enkel stuks en prototypes, tot kleine series in enkele duizenden stuks.
Heeft u een product waarvoor u glazen onderdelen wilt toepassen? Dan is het verstandig om in een vroeg stadium van de productontwikkeling contact met ons op te nemen. Wij denken graag mee over de uitvoering en de mogelijkheden die glas kan bieden.

Onderstaand zijn de meest gangbare glassoorten die wij bewerken.

 

Floatglas
Het wereldwijd meest toegepaste vlakglas is floatglas. Dit type glas wordt gebruikt in de bouw voor vensterglas, maar ook in autoruiten, op boten als windschermen, etc. De naam verwijst naar het tinbad waarover het glas stroomt (float) nadat het uit de smeltoven komt. Dit type glas wordt ook door ons bewerkt tot gebogen of gebogen-gehard glas. Wij hanteren meestal glas vanaf 3 mm tot 19 mm dikte.

 

Extra helder glas

Normaal heeft floatglas een enigszins groene tint. Dit is vooral goed te zien vanaf de zijkant van het glas. Deze groene tint wordt veroorzaakt door een kleine hoeveelheid ijzer die in de glassmelt aanwezig was. Het extra heldere glas is ook een soort floatglas, echter met veel minder ijzer. Daardoor ontbreekt de groene tint, is het glas mooi helder en komen kleuren achter dit glas veel meer natuurlijker over. Dit glas wordt kan door ons in alle bewerkingen toegepast worden.

 

Veiligheidsglas

Ook wel gehard glas genoemd. In tegenstelling wat de naam doet vermoeden is het glas niet harder dan gewoon glas. Wel is het 5x sterker. En beter bestand tegen hoge temperaturen. Het wordt gemaakt door gewoon floatglas verhitten en gecontroleerd snel af te koelen.  Wij maken gebogen veiligheidsglas in afmetingen tot ca 40x80cm en in diktes van 4mm t/m 12mm

 

Borocilicaat glas

Dit glas is van zichzelf bestand tegen hoge temperaturen tot 350°C. Ook is het harder dan floatglas en met het ontbreken van de groene gloed heeft het goede optische eigenschappen. Bekende merknamen zijn onder meer Pyrex® ovenschalen en Borofloat ® glasplaten. De meeste glasbewerkingen kunnen ook op borocilicaat glas toegepast worden. Onder anderen buigen, bedrukken, slijpen, zagen, bogen en zandstralen. Borocilicaat glas kan niet gehard worden.

 

Wij passen veel buis en stafmateriaal toe van borocilicaat glas. Dit kan goed bewerkt worden door zagen maar het kan ook goed vervormd worden door bewerkingen in de vlam.

Keramisch glas

Dit is eigenlijk geen glas, maar doorzichtig keramiek. Vaak met een gele tint. Het glas is erg hard en zeer goed hittebestendig tot 800°C. Het wordt toegepast als haardschermen en ovenruitjes bij smeltovens. Het glas is onder meer bekend onder de merknaam Robax ®. Keramisch glas kan niet gebogen of gehard worden. Wel kunnen we dit glas snijden, slijpen, boren en zandstralen.

 

Gekleurd glas

Er bestaat een groot aantal soorten glas met mooie kleuren. Opaak of transparant, glad en in verschillende structuren. De meeste soorten kunnen wij bewerken door buigen, harden en snijden, slijpen e.d.

Is uw kleur niet in de handel verkrijgbaar? Neem contact met ons op, want in veel gevallen kunnen wij het glas door middel van zeefdruk of spuiten exact op kleur voor u produceren.

KUNNEN WE OOK U HELPEN MET HET MAKEN VAN BIJZONDER GLAS?

Contacteer ons geheel vrijblijvend

CONTACT

Contour-Glasbuigerij

Straat: Hazepad 8A-15

Postcode: 4825 AV

Stad: Breda

Land: Nederlands

Telefoon: 06-34112141

Website: contour-glas.nl

Email: info@contour-glas.nl

CONTOUR GLASBUIGERIJ

Glazen onderdelen produceren voor o.m. verlichtingsindustrie, machine- en apparatenbouw, interieur en andere gebruiksproducten. Op klantspecificatie en met behulp van een groot aantal glasbewerkingstechieken, dat is onze kern activiteit.