Gebogen veiligheidsglas

Gebogen en gehard veiligheidsglas

Hét specialisme van Contour is gebogen en gehard veiligheidsglas, complexe vormen kleine maten. Oftewel gehard gebogen glas. 

glasdikte van 4 t/m 19mm

afmeting tot maximaal 40x80cm.

Slechts weinigen beheersen de kunst als Contour, om met zeer krappe toleranties het gebogen glas in complexe vormen te maken die bovendien ook nog een uitstekende hardingskwaliteit hebben.  Om dit te kunnen realiseren hebben we onze eigen apparatuur ontwikkeld.

We hebben meer dan 25 jaar ervaring in het harden van gebogen glas. Van eenvoudige gebogen vormen tot zeer  complexe 3D doorzakvormen. In veel gevallen kan gebogen gehard glas ook gecombineerd worden met bedrukking.

Wat is gebogen veiligheidsglas

Veiligheidsglas dat is gebogen en thermisch gehard doordat het in de speciale buig-hardingsoven een warmtebehandeling heeft ondergaan. Het buigen en harden gebeurt na elkaar in één proces. Een vlakke glasplaat wordt snel opgewarmd naar een hoge temperatuur van ver boven de 600°C. De hoge temperatuur veroorzaakt dat het glas buigt en de gebogen vorm volgt de vorm van de mal. Op het moment dat de buiging maximaal is wordt het gebogen glas uit de oven gehaald en op een beheerste manier van twee kanten met lucht afgekoeld.

Door de spanning die bij de thermische behandeling in het glas gebracht is, is het glas tot ca 5x sterker dan een gewone vlakke glasplaat. Het is het beter hittebestendig en bij breuk zal het bovendien in kleine niet-scherpe stukjes uiteen vallen.

Gelaagd veiligheidsglas wordt zonder oven geproduceerd, dit is veiligheidsglas dat zijn sterkte dankt aan de kunststof tussenlaag die tussen twee glaslagen is verlijmd. Vandaar de naam gelamineerd of gelaagd glas. Voorruiten van auto's bestaat tegenwoordig altijd uit gebogen gelaagd glas. Wij kunnen de glazen buigen dat vervolgens door één van onze partners gelaagd wordt. Zo kunnen we gelaagd gebogen glas voor u verzorgen.

Kwaliteit van gehard glas

Contour maakt gehard gebogen glas van de hoogste kwaliteit. Geproduceerd volgens uw technische specificaties. De hoge kwaliteit uit zich in zeer exacte maatvoering zowel in vorm en buitenmaten maar ook in doorbuigdiepte. Als geen ander beheersen wij de andere kwaliteitsaspecten als blijvende helderheid van het glas, voorkomen van mal-afdrukken en kleurvastheid.

Uiteraard is de slagvastheid en het breukpatroon ook van belang. Dit wordt met iedere partij getest en gedocumenteerd. 

Prijs van Veiligheidsglas

Gebogen gehard glas en gebogen glas wordt bij de meeste bedrijven alleen in grote series gemaakt met zeer hoge opstartkosten. Door onze manier van werken zijn bij ons de opstartkosten juist erg laag en is het vanaf kleinere series al interessant om gehard gebogen glas te produceren. Dit komt omdat wij kleinere afmetingen bewerken en gebruik maken van zeer flexibele machines en mallen. Hierdoor kunnen we de investeringen laag en de levertijden kort houden.

Wij kunnen gebogen veiligheidsglas maken van veel soorten speciaal glas.

.. ga naar speciaal glas .. 

 

Ook kan gebogen veiligheidsglas  gecombineerd worden met veel glasbewerkingen.

.. ga naar glasbewerkingen .. 

Toepassingen van veiligheidsglas:

  • gebogen glas in buitenverlichting, horeca,

  • voertuig koplampen uit gebogen glas

  • gebogen glas als voertuig schuiframen,

  • gebogen glas in machine afscherming.

  • gebogen hittebestendig glas

  • gelaagd veiligheidsglas in balustrades

Gebogen veiligheidsglas in verlichting

KUNNEN WE OOK U HELPEN MET BIJZONDER GLAS?

Contacteer ons geheel vrijblijvend

CONTACT

Contour-Glasbuigerij

Hazepad 8A-15

4825 AV  Breda

Nederland

Tel. 06-34112141

info@contour-glas.nl

contour-glas.nl

CONTOUR GLASBUIGERIJ

Glazen onderdelen produceren voor onder meer verlichtingsindustrie, machine- en apparatenbouw, interieur en producenten van andere gebruiksproducten.

Op klantspecificatie en met behulp van een groot aantal glasbewerkingstechnieken.

Dat is onze kern activiteit.