GEBOGEN en GEHARD GLAS

GEBOGEN VEILIGHEIDSGLAS
voor afscherming, display of als deksel

Het produceren van glas dat zowel gebogen als gehard is, is een specialiteit van Contour. In kleine afmetingen en voor uiteenlopende branches. Dat kunnen enkelvoudige gebogen glasplaatjes zijn, al dan niet met bedrukking, gaten of gedeeltelijke mattering. Maar ook zeer complexe vormen kunnen worden gebogen en gehard. Ons glas wordt geproduceerd volgens geldende normen en met zeer krappe toleranties!

Gebogen-gehard glas wordt geproduceerd in de eigen productiefaciliteit.

Het buigen en harden gebeurt in een speciaal hiervoor ontwikkelde oven. Bij een hoge temperatuur van ca. 700°C is het glas zodanig zacht en dat het vervormt door te buigen of door te zakken. Op het moment dat het glas de juiste vorm heeft wordt het glas vervolgens snel maar gecontroleerd afgekoeld. Door deze afkoeling ontstaan er bewust lagen spanning in het glas. Vandaar dat gehard glas soms ook voorgespannen glas genoemd wordt. De spanning in het glas zorgt ervoor dat het glas 5x sterker is dan normaal glas en tevens een betere temperatuurbestendigheid heeft.

Als het glas kapot gaat dan breekt het in kleine stukjes die niet scherp zijn. Dat is een voorwaarde voor kwalificatie van veiligheidsglas.

Is het glas eenmaal gehard dan kan niet meer gesneden of bewerkt worden.

 

Toepassingen van gebogen veiligheidsglas zijn onder meer: binnen-, en buitenverlichting, horeca deksels, borden en schalen, display's, voertuig koplampen en schuiframen, machine afscherming en kijkglazen.

Afmeting: tot ca 80x40cm

In veel gevallen kunnen wij ook kleine maten vlakglas harden. Afmetingen kleiner dan 30x30 cm zijn goed te verwerken in onze hardingsoven.

KUNNEN WE OOK U HELPEN MET HET MAKEN VAN BIJZONDER GLAS?

Contacteer ons geheel vrijblijvend

CONTACT

Contour-Glasbuigerij

Straat: Hazepad 8A-15

Postcode: 4825 AV

Stad: Breda

Land: Nederlands

Telefoon: 06-34112141

Website: contour-glas.nl

Email: info@contour-glas.nl

CONTOUR GLASBUIGERIJ

Glazen onderdelen produceren voor o.m. verlichtingsindustrie, machine- en apparatenbouw, interieur en andere gebruiksproducten. Op klantspecificatie en met behulp van een groot aantal glasbewerkingstechieken, dat is onze kern activiteit.